Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ABS- АЛФА 147 2.0 selespeed

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с ABS- АЛФА 147 2.0 selespeed

Здравейте,колеги
    Отскоро съм собственик на алфа 147 2.0 бензин селеспийд.Нов внос от Италия.Още при покупката забелязах ,че борд компа изписва грешка в абс и после вдц.При обслужването на колата в сервиз (смяна на ремък масла) помолих да и направят диагностика.Оказа се имам липсващ ляв датчик абс.Монтираха ми такъв втора употреба отсервиза.Изчистиха грешките и направихме тест.За съжаление компа отново изписа тези грешки още на първите метри изминати от сервиза.Закачихме отново диагностика и пробвахме в движение за параметрите подавани от датчика.От сервиза ми казаха,че проблема ми е при високи обороти на колата датчика се "шашкал".Казаха ми,че им трябва време за да разглобят главина за да видят за наранявания по магнитната лента.Възможно било и да е сменена главината и тя да не е била за модела.
    Ще се радвам ,ако може някой дами даде съвет за да не се лутам из сервизите а и ми се струва,че доста от тях не са добре запознати с тези уникални коли
    Last edited by zlatnia; d.m.y г., 21:44.
    147 2.0 ts selespeed

1. Прекъснат кабел
    2. Отлепена магнитна лента от лагера- като се свали полуоската се вижда
    Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Alаmo,благодаря за бързият отговор,но точно днес свалихме датчика и гледахме лентата без да свалим полуоската.Нямаше видими наранявание или изкривявания,както съм чел по форума.Нямаше и кал или каквито и да е мръсотии.
      147 2.0 ts selespeed

Comment

Първоначално публикувано от zlatnia Покажи съобщение
        Alаmo,благодаря за бързият отговор,но точно днес свалихме датчика и гледахме лентата без да свалим полуоската.Нямаше видими наранявание или изкривявания,както съм чел по форума.Нямаше и кал или каквито и да е мръсотии.
        Aми ако кабела е здрав,проблема може да е в централата
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Проблема ти най-вероятно е в стоп машинката,намира се на педала на спирачката.Сваля се,разглобява се и се почистват контактните пъпки.
          2011 Giulietta MA-ex
          1995 155 1.8 TS 8V
          2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Wrc, изненада ме замашинката на стопа,но ще погледна и там.Каква е логигата за стоп машинката?
            147 2.0 ts selespeed

Comment

Здравейте,колеги
              Отскоро съм собственик на алфа 147 2.0 бензин селеспийд.Нов внос от Италия.Още при покупката забелязах ,че борд компа изписва грешка в абс и после вдц.При обслужването на колата в сервиз (смяна на ремък масла) помолих да и направят диагностика.Оказа се имам липсващ ляв датчик абс.Монтираха ми такъв втора употреба отсервиза.Изчистиха грешките и направихме тест.За съжаление компа отново изписа тези грешки още на първите метри изминати от сервиза.Закачихме отново диагностика и пробвахме в движение за параметрите подавани от датчика.От сервиза ми казаха,че проблема ми е при високи обороти на колата датчика се "шашкал".Казаха ми,че им трябва време за да разглобят главина за да видят за наранявания по магнитната лента.Възможно било и да е сменена главината и тя да не е била за модела.
              Ще се радвам ,ако може някой дами даде съвет за да не се лутам из сервизите а и ми се струва,че доста малко от тях не са добре запознати с тези уникални коли
              До всички,които се заинтересуваха от темата
              Ето и решението на проблема.
              Оказа се ,че в сервиза не знаят коя е лява и дясна страна на колата.монтирали са десен датчик от лявата страна.
              размера на датчика не отговаря за модела
              оказа се и дължината на кабела също.
              Буксата също не отговаряше за модела.
              След монтажа на оригинален датчик колата вече е ок и всички системи заработиха ,като абс,вдц и аср
              Attached Files
              147 2.0 ts selespeed

Comment

снимки

Здравейте,колеги
                Ще се радвам ,ако може някой дами даде съвет за да не се лутам из сервизите а и ми се струва,че доста малко от тях не са добре запознати с тези уникални коли
                До всички,които се заинтересуваха от темата
                Ето и решението на проблема.
                Оказа се ,че в сервиза не знаят коя е лява и дясна страна на колата.монтирали са десен датчик от лявата страна.
                размера на датчика не отговаря за модела
                оказа се и дължината на кабела също.
                Буксата също не отговаряше за модела.
                След монтажа на оригинален датчик колата вече е ок и всички системи заработиха ,като абс,вдц и аср
                Снимки
                Attached Files
                147 2.0 ts selespeed

Comment

Working...
                X